Započela Temeljna formacija animatora

Proteklog vikenda započela je Temeljna formacija animatora u Zagrebačkoj nadbiskupiji.
Započela Temeljna formacija animatora

Čak 54 mladih iz više od 30 župa naše Nadbiskupije boravilo je od 8. do 10. studenog u prostorima Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati. Susret je vodilo 11 animatora instruktora uz pomoć i podršku vlč. Ivana Valentića, povjerenika za pastoral mladih.

Tema prvog susreta bila je Animacija: tko, što, zašto?, a cilj je bio upoznati mlade s pojmom animatorstva i ulogom animatora u župi i nadbiskupiji. Mladi su se na početku bolje upoznali kroz podjelu iskustava u malim grupama, a o kvalitetama animatora učili su kroz interaktivnu radionicu o animiranju. Cilj susreta bilo je i međusobno povezivanje kroz igru Lov na blago u kojoj su mladi timskim radom rješavali zagonetke i zadatke.

U dijeljenju motivacije i očekivanja od Temeljne formacije svi su izrazili želju privući što više djece i mladih služeći i naviještajući Krista. Također, žele pomoći u organizaciji Susreta hrvatske katoličke mladeži kojem je Zagreb domaćin iduće godine 9. i 10. svibnja.

Idući vikend susret održat će se od 6. do 8. prosinca, a tema je Identitet animatora. Ovo je treća generacija animatora čiju formaciju Ured za pastoral mladih organizira samostalno.  Do sada je Temeljnu formaciju i Opću specijalizaciju završilo 70-ero animatora.

Ivana Bosiljevac

Galerija fotografija: https://photos.app.goo.gl/dDgz3GTrAMLuNQGx9

Foto: Mirta Fekeža

Objavljeno: 15. 11. 2019. u kategoriji