Pravila korištenja

Opći uvjeti korištenja

Ova mrežna stranica pruža online informacije i obavijesti o najvažnijim događanjima i aktivnostima Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije i njegovog poslanja. Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije omogućuje vam korištenje usluga i sadržaja koji je podložan niže navedenim Općim uvjetima korištenja. Nijedan dio stranice ne smije se koristiti u nezakonite svrhe kao ni za promicanje istih.
 
ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI
 
Korištenje naše mrežne stranice predmnijeva prihvaćanje ovih Općih uvjeta i poštivanje odredbi o zaštiti autorskih i srodnih prava. Cjelokupni sadržaj uključujući tekst, znakove, logotipe, videozapise, zvučne zapise, fotografije, grafičke realizacije i sl. zaštićen je odredbama autorskog i srodnih prava te predstavlja intelektualno vlasništvo Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, izuzev sadržaja koji je označen kao vlasništvo druge fizičke ili pravne osobe. Uporaba i preuzimanje sadržaja objavljenog na ovoj mrežnoj stranici mogući su samo u strogo osobne svrhe, a za svako daljnje javno objavljivanje i uporabu potrebna je pisana suglasnost Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije koje je potrebno zatražiti putem adrese elektroničke pošte: mladi@zg-nadbiskupija.hr.
 
Dokument dostupan na mrežnoj stranici Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije ne predstavlja službeno usvojeni tekst. Službeni dokumenti Zagrebačke nadbiskupije objavljuju se u Službenom vjesniku Zagrebačke nadbiskupije u tiskanom izdanju.
 
Sadržaj, osobito multimedijski, mora se reproducirati u izvornom obliku i ne smije se uređivati ni mijenjati ni koristiti u svrhe za koje nije prvotno namijenjen.
 
Svi podaci objavljuju se u dobroj vjeri poštujući mjerodavne zakonske i deontološke odredbe.
 
Korištenjem usluga i sadržaja smatra se da su korisnici upoznati sa svim rizicima koji nastaju korištenjem ove mrežne stranice čiji sadržaj koriste na vlastitu odgovornost te da su uvjete korištenja razumjeli u cijelosti.
 
AUTORSKA PRAVA
 
Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.
 
Korisnik koji smatra da je Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije povrijedio njegova autorska prava dužan je takav sadržaj prijaviti putem adrese elektroničke pošte mladi@zg-nadbiskupija.hr. Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije će svaku takvu prijavu razmotriti te, u slučaju utvrđivanja povrede autorskih prava, u najkraćem roku ukloniti sadržaj.
 
PRAVO NA IZMJENE SADRŽAJA I USLUGA
 
Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije pridržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge objavljenih na stranici bez obaveze prethodne najave.
 
POVEZNICE NA DRUGE MREŽNE STRANICE
 
Stranica Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja posjetitelja te poveznica na vanjske stranice.
 
Objava poveznica na druge mrežne stranice ne uključuje odgovornost Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije za sadržaj objavljen na tim mrežnim stranicama te korisnik samostalno odlučuje o posjeti takvim mrežnim stranicama.
 
Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije ne preuzima nikakvu odgovornost za sadržaj mrežnih stranica treće strane kojima korisnik pristupa preko poveznica, za korisnikovo korištenje spomenutih poveznica niti za korištenje sadržaja koji eventualno mogu objaviti posjetitelji.
 
OBVEZE KORISNIKA
 
Korisnicima stranice Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije strogo je zabranjeno:
 
  • slanje sadržaja koji je protivan hrvatskim i/ili međunarodnim zakonima, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
  • slanje informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
  • slanje sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
  • svjesno slanje sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme

Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije ima pravo informacije koje je primila od korisnika te foto, video i audio sadržaje, objaviti na stranici bez naknade posjetitelju stranice. Ako se utvrdi da je sadržaj koji su posjetitelji dostavili nezakonit, neprikladan ili se njime krše prava treće strane, takav sadržaj će odmah po primitku informacije o njegovoj neispravnosti biti uklonjen s mrežne stranice Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.
 
IZMJENE UVJETA KORIŠTENJA
 
Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije pridržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovorna za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim mrežnim stranicama.
 
Datum objavljivanja: 22. studenoga 2021.