Održan treći susret Temeljne formacije animatora

U Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u subotu, 27. ožujka, održan je treći susret Temeljne formacije animatora Zagrebačke nadbiskupije.
Održan treći susret Temeljne formacije animatora

Na susretu je sudjelovalo dvadesetero sudionika, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Tema ovoga susreta bila je Mjesto i pripadnost animatora u zajednici. Cilj susreta bio je približiti sudionicima njihovo mjesto u Crkvi, upoznati ih s područjima na kojima mogu kao animatori djelovati te približiti im metode kojima se mogu služiti u svome djelovanju.

treći susret Temeljne formacije animatora

Nakon uvodne molitve i predstavljanja susreta, sudionicima je održana radionica Područje djelovanja animatora, u kojoj su se podsjetili na moguće zajednice u župi u kojima mogu djelovati. Potom je uslijedila radionica Crkva, koju je vodio vlč. Kristijan Tušek, povjerenik za mlade Zagrebačke nadbiskupije. Nakon ručka i pauze, mladi su u vježbi Most gradeći polovice mostova radili na zajedništvu i suradnji. Posljednje predavanje na susretu odnosilo se na Animatorski bonton u kojem im je naglašena važnost određenih radnji i ponašanja u animaciji djece i mladih.

treći susret Temeljne formacije animatora

Susret je zaključen misnim slavljem. Idući susret planiran je za svibanj, ovisno o epidemiološkoj situaciji.

Objavljeno: 29. 03. 2021. u kategoriji