Aktualnosti

Hodočašće mladih u Katedralu

Mladi Zagrebačke nadbiskupije okupit će se na tradicionalnom hodočašću u zagrebačkoj prvostolnici u nedjelju Dobrog Pastira, 22. travnja 2018. godine.

Budući da je ta nedjelja i Dan duhovnih zvanja, program će u katedrali započeti u 17.30 sati euharistijskim klanjanjem, tijekom koga će biti prilika za ispovijed. Euharistijsko slavlje u 19 sati predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Križni put mladih na Ksaveru

Mladi naše Nadbiskupije, u organizaciji Ureda za pastoral mladih, već tradicionalno organiziraju Križni put na Ksaveru. On se uvijek održava petak prije Nedjelje Muke Gospodnje - Cvjetnice! Tako je i u petak, 23. ožujka u 20 sati, bila pobožnost Križnog puta koja je naglasak imala na obitelji, a predmolio ga je naš Pastir, pomoćni biskup zagrebački, mons. Mijo Gorski.

Foto: Hrvoje Abraham Milićević

Svjetski susret mladih Panama 2019

Ured za mlade Hrvatske biskupske konferencije organizira hodočašće na Svjetski dan mladih koje se siječnju 2019. godine održava u Panami.

Detalje i cijene puta možete pogledati na linku.

Korizmeni susret mladih Zagorskog arhiđakonata 

U subotu 17. veljače u župnoj crkvi sv. Barbare održao se korizmeni susret mladih Zagorskog arhiđakonata. Sve okupljene pozdravio je domaćin susreta vlč. Željko Horvat koji je mlade upoznao s poviješću župe te im zahvalio na odazivu i spremošću na aktivnije sudjelovanje u svojim župnim zajednicama. 

 

Natječaj za Uskrs fest 2018.

Uskrs fest, najstariji festival hrvatske popularne duhovne glazbe, održat će se 8. travnja 2018. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu, u organizaciji Odbora Hrvatske biskupske konferencije za mlade i Hrvatskoga katoličkog radija. 

U tu svrhu Organizacijski odbor festivala raspisuje Natječaj za Uskrs fest 2018. godine na koji se mogu poslati nove, neobjavljivane, niti javno izvođene skladbe ne dulje od 4 minute, tematski prožete nadom i radošću Kristova uskrsnuća.

Treći susret Temeljne formacije animatora

 

Od 12. do 14. siječnja u Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor, Lužnica, održan je treći susret Temeljne formacije animatora, kojem je tema bila „Mjesto i pripadnost animatora u zajednici“. Susret su vodile instruktorice Brigita Gojak i Ivana Bosiljevac, zajedno sa s. Dijanom Mlinarić, Petrom Poje i Mandom Zrno, te animatorima Krešimirom Cervelinom i Barbarom Zeba, uz prisutnost Povjerenika za pastoral mladih, vlč. Ivana Valentića.

Duhovna obnova u Ciboni "Isus na brucošijadi"

U subotu i nedjelju 28. i 29. listopada 2017. u Ciboni odražana je duhovna obnova pod nazivom "Isus na brucošijadi".

Kroz kateheze, glazbenu animaciju i večer slavljenja koja je završila klanjanjem, svećenici su mladima pokušali približiti sadržaj koji im Zagreb nudi, kako bi se paralelno s intelektualnom formacijom koju primaju na Sveučilištu izgrađivali i duhovno.

Središte oba dana bila je sveta misa, a završnu svetu misu u nedjelju predvodio je mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački.

Klanjanje za mlade u Zagrebačkoj katedrali

“Kraljevstvo je Božje među vama!” Lk 17, 21

 

Dragi mladi,

pozivamo vas u četvrtak, 16. studenoga 2017. u 20 sati na klanjanje u Zagrebačku katedralu.

Klanjanje je poseban trenutak susreta s Gospodinom koji nas sve poziva na ostvarenje njegova Kraljevstva ovdje na zemlji. Neka ova večer za sve bude prilika da molimo za milost kako bismo vjerno slijedili od Boga upućeni poziv.

Za vrijeme klanjanja bit će prilika za svetu ispovijed.