Aktualnosti

Adventsko bdjenje

Dragi mladi!

U svetom smo vremenu došašća u kojem se pripremamo za dolazak našega Spasitelja. Ovim putem pozivamo vas na Adventsko bdjenje koje će održati u Zagrebačkoj katedrali 20. prosinca 2018. u 20h.

Prije samog bdjenja bit će kićenje bora ispred katedrale, s početkom u 19h.

Došašće nas poziva da bdijemo i budemo budni. Stoga, pripravimo zajedno svoja srca za rođenje našega Gospodina! Tijekom bdjenja bit će mogućnost za svetu ispovijed.

Adventsko bdjenje pjesmom će animirati Nadbiskupijski zbor mladih.

Klanjanja za mlade u Zagrebačkoj katedrali

Ured za Pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije organizira klanjanja u akademskoj godini 2018./2019. prema rasporedu:

  • 25. listopada 2018.
  • 15. studenog 2018.
  • 20. prosinca 2018.
  • 14. veljače 2019.
  • 14. ožujka 2019.

 

Četvrtkom u 20 sati.

Za vrijeme klanjanja biti će prilika sa sakrament pomirenja. 

72 sata bez kompromisa

Dragi mladi,

pozivamo Vas na sudjelovanje u najvećem volonterskom projektu za mlade u Hrvatskoj ''72 sata bez kompromisa'' kojeg u Zagrebu organizira Studentski katolički centar Palma.

Projekt ''72 sata bez kompromisa'' se provodi u deset zemalja Europe. U Hrvatskoj će se održati peti put od 18. do 21. listopada i to u deset hrvatskih gradova, a okupit će 2500 mladih volontera, od čega gotovo 1000 mladih u Zagrebu.

Zagrebačka nadbiskupija bogatija za 30 animatora!

Nakon pet vikend susreta Temeljna formacije animatora od 30. srpnja do 6. kolovoza održana je Opća specijalizacija animatora na Baškim Oštarijama. Na specijalizaciji je sudjelovalo 30 animatora iz raznih župa Zagrebačke nadbiskupije te petero animatora iz Varaždinske biskupije koji su kroz radionice, plesove, igre te rad u grupama stjecali nova znanja i vještine koje će im pomoći u daljnjem radu s djecom i mladima.

 

Hodočašće mladih u Zagrebačku katedralu

Na nedjelju Dobroga Pastira, kada se posebno moli za duhovna zvanja, mladi su vjernici iz cijele nadbiskupije hodočastili u Zagrebačku katedralu. Hodočašće je započelo euharistijskim klanjanjem koje je predvodio vlč. Jakov Rađa, povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promotor kršćanskih poziva, te bogoslovi Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa. Posebno se molilo za nova duhovna zvanja, ali i za sve svećenike, redovnike i redovnice.

Hodočašće mladih u Katedralu

Mladi Zagrebačke nadbiskupije okupit će se na tradicionalnom hodočašću u zagrebačkoj prvostolnici u nedjelju Dobrog Pastira, 22. travnja 2018. godine.

Budući da je ta nedjelja i Dan duhovnih zvanja, program će u katedrali započeti u 17.30 sati euharistijskim klanjanjem, tijekom koga će biti prilika za ispovijed. Euharistijsko slavlje u 19 sati predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Križni put mladih na Ksaveru

Mladi naše Nadbiskupije, u organizaciji Ureda za pastoral mladih, već tradicionalno organiziraju Križni put na Ksaveru. On se uvijek održava petak prije Nedjelje Muke Gospodnje - Cvjetnice! Tako je i u petak, 23. ožujka u 20 sati, bila pobožnost Križnog puta koja je naglasak imala na obitelji, a predmolio ga je naš Pastir, pomoćni biskup zagrebački, mons. Mijo Gorski.

Foto: Hrvoje Abraham Milićević

Svjetski susret mladih Panama 2019

Ured za mlade Hrvatske biskupske konferencije organizira hodočašće na Svjetski dan mladih koje se siječnju 2019. godine održava u Panami.

Detalje i cijene puta možete pogledati na linku.