3. Lošinjska na Animatorskom ljetu

Od 22. srpnja u Domu sv. Martina svoje Animatorsko ljeto započela je treća lošinjska.
animatorsko ljeto, mali lošinj, animatori

Treća skupina mladih iz 14 župa Zagrebačke nadbiskupije započela je svoje Animatorsko ljeto na Malom Lošinju. U tjednu od 22. do 29. srpnja mladi su učili o blaženom Ivanu Merzu kroz tematske kateheze. Geslo ovogodišnjeg Animatorskog ljeta na Malom Lošinju jest citat bl. Ivana Merza: „Gdje nema Tebe, Bože, tamo nema ni veselja“. Osim što su mladi učili o blaženom Ivanu Merzu također su se međusobno povezivali kao grupa kroz kateheze čije su teme bile crkva, liturgija, molitva, poslanje te Marija.

animatorsko ljeto

Kako bi što bolje pokazali svoje talente i zajedništvo svaki dan sudionike je čekala mala igra prije ručka te sportske i vodene igre poslije ručka.  Male igre bile su natjecateljskog karaktera te su se bodovi bilježili i zbrajali kako bi se na kraju tjedna dobila pobjednička grupa. Svaki je dan započeo i završavao zajedničkom molitvom, no njegov središnji dio bilo je svakodnevno slavljenje mise. Mladi su sudjelovali animiranjem misnoga slavlja sviranjem i pjevanjem te zajedničkom pripremom molitvi vjernika.

animatorsko ljeto

Četvrtak je bio dan šutnje, dan kada su mladi imali priliku za klanjanje pred Presvetim, molitvu, razmatranje tekstova Svetoga Pisma, svetu ispovijed te duhovni razgovor sa svećenikom. Šutnja je završila nakon večernje mise poslije koje su mladi sa svojima animatorima napravili sintezu dana. Dan je završio klanjanjem pred Presvetim.

Tijekom tjedna mlade je posjetio zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić. Kardinal je mladima osim dobrodošlice uputio i par poticajnih riječi  za rad u župnim zajednicama i za zalaganje za SHKM koji će se održati u Zagrebu iduće godine.

animatorsko ljetoFoto: Zagrebačka nadbiskupija

U subotu su mladi imali veselu večer gdje su pokazali obilje svoga talenta kroz glumu, pjevanje i ples. Odigrali su nekoliko igara na kraju vesele večeri te je proglašena i pobjedička grupa tjedna. Prepuni dojmova, novih znanja i iskustava, novih prijateljstava i duhovno ojačani vratili su se u svoje župne zajednice spremni za rad i pomoć svojim župnicima, ali i Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Objavljeno: 08. 08. 2019. u kategoriji