Završeno Animatorsko ljeto na Malom Lošinju

Peta lošinjska zaključila je ovogodišnje Animatorsko ljeto!
animatorsko ljeto, mali lošinj, animatori

„Gdje nema Tebe, Bože, tamo nema ni veselja.“ Rečenica blaženoga Ivana Merza koja je svakom svojom riječi obilježila i opisala ovogodišnje animatorsko ljetovanje na Malom Lošinju. Kroz pet tjedana više od dvjesto mladih Zagrebačke nadbiskupije u zajedništvu i radosti raslo je u vjeri i ljubavi prema Gospodinu. Mlade su pratili i vodili brojni svećenici, animatori i bogoslovi, koji su kroz trud i zalaganje pokušali iskoristiti priliku služiti mladima i s njima rasti dijeleći iskustva i razmišljanja.

Svaki je tjedan bio bogat sadržajem, od kateheza različitih tema do brojnih igara. Kroz kateheze mladi su imali priliku govoriti o Crkvi i vlastitim župnim zajednicama, promišljati o molitvi te promatrati lik Blažene Djevice Marije kao službenice Gospodnje i naše Nebeske Majke. Svaki tjedan završio je pitanjem koje je moje poslanje u svijetu, kojim putem krenuti? Na kraju tjedna svaka grupa odlazila je na otok Susak gdje je dan započela misom te ga nastavila u zajedničkom druženju i kupanju.

animatorsko ljeto

Peta lošinjska zaključila je ovogodišnje Animatorsko ljeto te se vraća obogaćena novim iskustvima i nadom da će sjeme ovoga tjedna ostati u njima i rasti kroz svakodnevicu. Zadnji dan animatorskog ljetovanja susreli su se sa zagrebačkim nadbiskupom, kardinalom Josipom Bozanićem. Nakon predstavljanja i dijeljenja dojmova o boravku na Malom Lošinju, kardinal Bozanić rekao je kako je upravo Animatorsko ljeto na Malom Lošinju jedna od ljepota Crkve kao zajednice. Pozvao je mlade da sudjeluju u Hodočašću mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu 7. i 8. rujna ove godine te na Susretu hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu u svibnju iduće godine.

animatorsko ljeto

Mladi su završili ovogodišnje animatorsko ljetovanje dočekom bogoslova koji će ovaj tjedan boraviti u kući sv. Martina na Malom Lošinju.

animatorsko ljeto

Objavljeno: 19. 08. 2019. u kategoriji