Održan susret mladih grada Splita s temom "Dat će Bog!"

Hrvatsko nadzemlje je u srijedu, 15. siječnja, okupilo mnogobrojnu mladež na svom susretu pod naslovom „Dat će Bog“. Tema susreta bila je Božja providnost, a kao gost predavač pozvan je vlč. Ivan Valentić, povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.
Hrvatsko nadzemlje – „Dat će Bog!“

Kroz svoje izlaganje, vlč. Ivan Valentić nastojao je mladima rastumačiti odnos koji bi kao vjernici pojedinci trebali razvijati i njegovati s Gospodinom i to ne kao nužnost zbog zadovoljavanja nekakvih vjerskih pravila, već kao odraz istinske slobode i prijateljstva. Naglasio je kako plodovi Božje providnosti ovise uvelike o čovjekovoj otvorenosti, prihvaćanju i suradnji s njom. Bog u svojoj providnosti, kad ulazi u naš život, ruši naše planove i puno puta nas protrese kako bismo bolje slušali. Pozivajući da osluškujemo Njegov glas, poziva na suradnju kako bi uz našu slobodnu volju mogao ostvariti svoje naume u našim životima. Malo po malo nas usmjerava vodeći nas na put koji je skrojen Njegovom očinskom ljubavlju - onaj najbolji za nas.

Vlč. Ivan Valentić naveo je kako čovjek uvijek nešto planira, ali često planira bez Boga. Pozvao je mlade da puste Boga da im se umiješa u planove jer je ono što On želi dati veće od svega našega. Objasnio je, također, kako se o Božjoj providnosti ne može govoriti bez da se govori o Božjoj volji.

Hrvatsko nadzemlje – „Dat će Bog!“

Živjeti Božju volju s radošću znači živjeti je do kraja. Živjeti gdje nas Bog postavi znači prihvaćati sve što je On naumio učiniti s nama, proslaviti Ga do kraja kroz svoj život.

Vlč. Ivan Valentić odgovorio je strpljivo i sadržajno i na pitanja publike te je kratko predstavio temu nadolazećeg SHKM-a u Zagrebu pod geslom "Što god vam rekne, učinite!".

Nadzemljaši su i za ovaj susret spremili bogatu paletu multimedijskog sadržaja pa su tako uz "Zanimljivosti" prikazana još dva tematska filma. Uprizoren je i atraktivan vrabac kao poziv svim mladima na SHKM u Zagrebu.

Hrvatsko nadzemlje – „Dat će Bog!“

Pjesmom je večer uveličao Papa bend iz župe Gospe od Otoka u Solinu. Prigodna meditacija zaključila je susret.

Hrvatsko nadzemlje – „Dat će Bog!“

Sljedeći susret Hrvatskog nadzemlja, tradicionalno "Valentinovo s nadzemljem", održat će se 19. veljače 2020.

Danijela Jurčević, medijska sekcija HN

Objavljeno: 16. 01. 2020. u kategoriji