2. Lošinjska na Animatorskom ljetu

Od 15. do 22. srpnja u Domu sv. Martina svoje Animatorsko ljeto započela je druga lošinjska.
animatorsko ljeto, mali lošinj, animatori

Skupinu od 33 mladih iz 18 župa Zagrebačke nadbiskupije dočekali su mladi iz prvog termina pjesmom i igrokazom. U utorak su započele kateheze u malim grupama gdje su se svi zajedno bolje upoznali i međusobno povezali kao grupa. Geslo ovogodišnjeg Animatorskog ljeta na Malom Lošinju jest citat bl. Ivana Merza: „Gdje nema Tebe, Bože, tamo nema ni veselja“. Na početku svake kateheze mladi su se upoznali s događajima iz života bl. Ivana Merza te razgovarali o važnosti crkve, liturgije, molitve, Marije, te poziva i poslanja.

animatorsko ljeto

Svakoga dana prije ručka igrale su se male igre u kojima su mladi pokazivali svoje talente i zajedništvo. Male igre bile su natjecateljskog karaktera te su se bodovi bilježili i zbrajali kako bi se na kraju tjedna dobila pobjednička grupa. Pored malih igara tu su bile i velike igre poput sportskih igara, potrage za molitvom te vodenih igara koje su se igrale u popodnevnim satima.

Animatorsko ljeto

Četvrtak je bio dan šutnje, dan kada su mladi imali priliku za klanjanje pred Presvetim, molitvu, razmatranje tekstova Svetoga Pisma, svetu ispovijed te duhovni razgovor sa svećenikom. Šutnja je završila nakon večernje mise poslije koje su mladi sa svojima animatorima napravili sintezu dana. Dan je završio klanjanjem pred Presvetim.

Animatorsko ljeto

U subotu su mladi imali veselu večer gdje su pokazali obilje svoga talenta kroz glumu, pjevanje i ples. Odigrali su nekoliko igara na kraju vesele večeri te je proglašena i pobjedička grupa tjedna. Nedjelja je bila rezervirana za izlet na otok Susak, gdje se slavila misa u župnoj crkvi sv. Nikole. Zahvalni Gospodinu na zajedništvu, novim prijateljstvima te obogaćeni novim znanjima, mladi su se vratili kući željni obogatiti svoje župne zajednice.

Marko Matijević

Objavljeno: 28. 07. 2019. u kategoriji