U mjesec dana 230 tisuća hodočasnika

Velik interes za Svjetski dan mladih

Za Svjetski dan mladih koji će se u srpnju sljedeće godine održati u Krakovu već je prijavljeno više od 230.000 hodočasnika i više od tisuću velikih skupina, javlja poljska agencija KAI, a prenosi Informativna katolička agencija.

Papa Franjo je 26. srpnja otvorio proces prijava, te se tom prilikom i sam prijavio kao sudionik. Prema riječima koordinatora za registraciju sudionika SDM vlč. Andrzeja Wolpiuka, gotovo polovica prijavljenih su Poljaci.

Iz inozemstva najviše je prijavljenih Talijana, njih više od 23.000, potom Francuza, više od 11.000. Slijede hodočasnici iz SAD (6000), Španjolske, Njemačke, Austrije, Brazila, Argentine i Kanade.

Vlč. Wolpiuk ističe kako su pristigle i prijave iz Ukrajine, Oceanije, Burundija, Obale Bjelokosti, Indonezije, Malezije, Jordana, Sirije, Indije, Pakistana, Hondurasa, Haitija, Gvatemale.

Organizacijski odbor SDM ulaže velike napore kako bi se sudionicima iz udaljenih zemalja što više smanjili troškovi. Tako su u tijeku i razgovori s poljskim Ministarstvom vanjskih poslova o mogućnosti da se sudionicima SDM-a ne naplaćuju vize.

Dodatne obavijesti oko prijava dostupne su na mrežnoj stranici Svjetskog dana mladih www.krakow2016.com.

Autor: IKA

Objavljeno: 26. 08. 2015. u kategoriji Vijesti