Sv. Maksimilijan Kolbe

Slavonska turneja mjuzikla Život za život

Slavonska mini-turneja mjuzikla Život za život i ansambla Kolbe započela je 31. svibnja. Po dolasku u Vinkovce izvođači su posjetili muzej, gdje su se upoznali s bogatom poviješću, kulturom i umjetnošću toga grada. Dvije izvedbe mjuzikla u Vinkovcima, 31. svibnja, organizirali su Grad Vinkovci, Gradsko kazalište Vinkovci, Glazbena škola Josip Runjanin i župa Bezgrešnoga Srca Marijina. Izvođači su nakon izvedbi bili ugošćeni u obiteljima župe Bezgrešnoga Srca Marijina, javlja Informativna katolička agencija.

Mjesec lipanj počeo je nastupom u Kazališno-koncertnoj dvorani Ivana Brlić Mažuranić u Slavonskome Brodu, gdje je izvođače dočekao prof. Hrvoje Špicer, ravnatelj, i poveo u razgledavanje grada. U 20 sati pred punim gledalištem prikazan je mjuzikl Život za život prije kojega su gledatelje pozdravili fra Ivan Bradarić, producent mjuzikla, i prof. Hrvoje Špicer.

Vidno oduševljena publika nije se sustezala nagraditi izvođače za trud koji su uložili i silnu želju kako bi drugima darovali ono što ih je same oduševilo. Današnji svijet teži za pravim uzorima koje je bi nasljedovali, a sv. Maksimilijan Kolbe izvrstan je primjer kako dati život za više ideale, za širenje Božjega kraljevstva na zemlji po zagovoru i uz pomoć Bezgrešne.

Autor: IKA

Objavljeno: 03. 06. 2013. u kategoriji Vijesti