Koncert zborova mladih u Brdovcu

Pjesmom slavili uskrslog Gospodina

U nedjelju, 23. travnja u župi Brdovec održan je uskrsni koncert zborova mladih. Sve je započelo svetom misom u prepunoj župnoj crkvi koju je, u zajedništvu s našim kapelanom vlč. Tomislavom Škenderom, predvodio vlč. Tomislav Hačko, župni vikar župe Svetog Petra apostola u Zaprešiću. Zbor mladih “Allegro” iz župe Svetog Ivana Nepomuka u Lučkom uveličao je misno slavlje pjesmom.

Nakon mise uslijedio je koncert. Kroz program su nas vodili Nikolina Krčelić i Ilija Tokić. Koncert su otvorili domaćini, zbor “Iskre” iz župe Brdovec. Nakon njihovog nastupa pjesmom su nas animirali mladi iz zbora “Note Ljubavi” iz župe Sv. Nikole u Bistri. Potom je nastupio zbor “Allegro” iz Lučkog, a zatim dva  zaprešićka zbora, “Stijene” iz župe Sv. Petra, te “Apostoli” iz župe Marije Kraljice apostola.

Na repertoaru su se našle popularne duhovne pjesme od “Ave Marie”, “Isus premješta planine” pa sve do Thompsonove pjesme “Početak”. Posebno dirljiv bio je završetak koncerta, kada su svi zborovi zajedničkim snagama otpjevali pjesmu “Mi želimo uzdić’ Isusa”. Nakon nastupa razdragana su lica vjernika u našoj župnoj crkvi uputila mladima istinsku podršku da svojim pjevanjem trajno ostanu Božji glasnici mira i ljubavi. Veselo druženje nastavljeno je uz domjenak te pjesmu, zabavu i ples u dvorani društvenog doma u Laduču.

I ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su ovaj koncert učinili tako posebnim i podržali sve zajedno slaveći uskrsloga Gospodina! Posebna zahvala ide našem zboru “Iskre” na uloženom radu i trudu, župniku vlč. Ivanu Gretiću i kapelanu Tomislavu Škenderu bez kojih svega ovoga ne bi bilo.

Autor: Ksenija Tuđina

Objavljeno: 26. 04. 2012. u kategoriji Vijesti