Jesensko klanjanje za mlade u zagrebačkoj katedrali

Ne boj se: jer ja sam s tobom!

Molitvom Duhu Svetom našeg blaženika Alojzija Stepinca, započelo je jesensko klanjanje za mlade Zagrebačke nadbiskupije u četvrtak, 12. studenoga. Oko tisuću mladih ispunilo je zagrebačku prvostolnicu i uz povjerenika za pastoral mladih, vlč. Ivana Valentića koji je predvodio klanjanje, promišljalo o svom životnom pozivu, o tome ostvaruju li se u životu i jesu li uistinu radosni u onome što čine.

„Kažeš mi: 'Prije nego što te oblikovah u majčinoj utrobi, ja te znadoh' te mi želiš posvijestiti da sam voljen, da sam važan, da sam poseban i čak kada me nitko ne bi volio i želio, od tebe sam voljen jer si želio baš mene“ – poticajne su riječi koje su odzvanjale katedralom i u mladima probudile razmišljanje da Bog računa s njima i da je svakome povjerio posebnu i jedinstvenu zadaću u ovome svijetu.
Iako se pred tom velikom i odgovornom zadaćom može pojaviti strah zbog svijesti o brojnim slabostima, nedostacima i grijesima koji izazivaju nelagodu i sram u svakom čovjeku, mladi su prignutih koljena molili za snagu da ne bježe pred odgovornošću, nego da spremno odgovore na Božji poziv.

„Ti me ne ponižavaš i ne želiš da to sam činim. Ti me ne osuđuješ, nego sa mnom računaš. Ne tražiš od mene da sam sve radim, nego da ti se predam kako bismo zajedno radili“ – ohrabrujuća je poruka jesenskog klanjanja za mlade.


Kao i uvijek na susretima za mlade Zagrebačke nadbiskupije, karitativna dimenzija i solidarnost s najpotrebnijima ni ovaj put nije izostala. Za Fond „Mladi za mlade“ te za djevojku Mariju kojoj je potrebno skupo liječenje, nakon klanjanja je prikupljeno 4.100,00 kuna. Hvala svim mladima koji su i ovoga puta bili otvorena srca i tako učinili još jednu gestu za bolji svijet.

Autor: Elizabeta Mikulić; Fotografija: Petar Barišić/Natalia Levak

Objavljeno: 13. 11. 2015. u kategoriji Vijesti