Izjava Hrvatske biskupske konferencije

Dekan FPZG-a povrijedio osjećaje vjernika

Hrvatska biskupska koferencija uputila je u srijedu, 30. siječnja priopćenje kojim reagira na izjavu dekana Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Nenada Zakošeka koji je dan ranije prekinuo predavanje američke znanstvenice Judith Reisman na svome fakultetu. Priopćenje HBK donosimo u cijelosti.

"Neugodno smo iznenađeni jučerašnjom izjavom dekana Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Nenada Zakošeka koji je, prema medijskim izvješćima, između ostaloga rekao: „I ako ih je itko indoktrinirao (studentice i studente), onda je to Katolička crkva“.

Katolička crkva se u svom djelovanju, a napose u radu s mladima, nipošto ne prepoznaje u tvrdnji gospodina dekana dr. Zakošeka.

Ova izjava čelnog čovjeka jedne visokoobrazovne ustanove iznenađuje i vrijeđa osjećaje vjernika, a među njima su i studentice i studenti Fakulteta političkih znanosti koji pripadaju Katoličkoj crkvi"

Dr. Judith Reisman stigla je u Hrvatsku kako bi održala niz predavanja i tribina vezanim uz probleme seksualne revolucije u svijetu, prije svega kako bi razotkrila mračnu stranu djela dr. Alfreda Kinseyja i njegovih seksoloških istraživanja. Do sada je održala predavanje na Fakultetu političkih znanosti, koje je proteklo u veoma netolerantnom i nedemokratskom ozračju bez spremnosti za dijalog te na Medicinskom fakultetu. Debatna tribina na Filozofskom fakultetu u kojoj se dr. Judith Reisman trebala suočiti s dr. Aleksandrom Štulhoferom, jednim od autora kurikuluma zdravstvenog odgoja, otkazana je zbog premalog kapaciteta dvorane i prevelikog interesa studenata.

Autor: pm

Objavljeno: 30. 01. 2013. u kategoriji Vijesti